
Posted on Tue, 12/05/2026
Το Godox Workshop by Marios Theologis ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε μια βραδιά που γέμισε τον χώρο του DK Rental House με φωτογράφους, δημιουργούς και ανθρώπους με κοινό πάθος για τη φωτογραφία και τον φωτισμό.
Το workshop, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Godox και τη Στάμος Α.Ε., ήταν αφιερωμένο στο studio lighting και στην καλλιτεχνική φωτογραφία, με τον Μάριο Θεολόγη να παρουσιάζει live διαφορετικές τεχνικές και τρόπους προσέγγισης του φωτισμού με και χωρίς flash.
Από την αρχή της βραδιάς ήταν ξεκάθαρο ότι το workshop θα ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή παρουσίαση εξοπλισμού.
Ο χώρος ήταν γεμάτος και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν τον Μάριο Θεολόγη, αλλά και να δοκιμάσουν οι ίδιοι τα Godox flashes στην πράξη.
Ο Μάριος, με τον ιδιαίτερα επεξηγηματικό και άμεσο τρόπο του, έδειξε στους συμμετέχοντες τι κάνει κάθε setup, πώς επηρεάζει το αποτέλεσμα την τελική εικόνα και πώς μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα ανάλογα με το concept και το ύφος που θέλουν να δημιουργήσουν.
Πολλοί τρόποι για να δημιουργήσεις μία εικόνα
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του workshop ήταν η μεγάλη ποικιλία των lighting setups.
Από σύνθετα setups με πολλά flashes και διαφορετικά modifiers να λειτουργούν ταυτόχρονα, μέχρι πολύ πιο απλές και άμεσες λύσεις, οι συμμετέχοντες είδαν στην πράξη ότι δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος για να φωτίσεις ένα θέμα.
Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει ο φωτογράφος, μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικές πηγές φωτός, να παίξει με τις σκιές και τις εντάσεις και να δημιουργήσει εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα.
Αυτή ακριβώς η πρακτική προσέγγιση έκανε το workshop ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς ο εξοπλισμός δεν παρουσιάστηκε απλώς ως τεχνικό εργαλείο, αλλά ως ένα μέσο για δημιουργική έκφραση.
